Punts d'interès
Carrer Major
El carrer principal de la Vila Closa, que donava accés a l’Església i al Castell per mitjà d’unes arcades gòtiques de l’edat mitjana.
Pujar la costa del carrer Major és començar a endinsar-se en l’antiga Vila Closa. Hi destaquen els arcs i porxades gòtiques dels segles XIII, XIV i XV, que servien d’aixopluc als vianants en dies de pluja, i de botiga i obrador als comerciants artesans durant els dies de fira i de mercat setmanal. Durant aquella època, solia haver-hi una fira important de forma anual, però era habitual que cada setmana hi hagués gent forastera venent els seus productes o utensilis. El funcionament era semblant al d’ara, els mercaders es presentaven a l’ajuntament demanant ocupar un espai per ubicar el seu comerç i pagaven un impost per establir-se a cada una de les porxades.
El carrer d’En Perera, que arrenca del carrer Major a la vora de la Capella de la Mare de Déu del Portal i acaba al Raval d’Algars, té algunes cases de belles façanes obrades amb carreus dels segles XVI i XVII. Entre aquestes cal destacar la gran casa pairal dels notaris Perera, de bella cornisa pètria i avui partida en tres cases particulars. A l’interior de dues cases s’ha conservat gairebé sencer l’Almodí medieval o Casa del Pes de la Vila, edificació del segle XIV, on es feia mercat i contractació de mercaderies i es guardaven les mesures oficials vigents.
Al capdamunt del carrer Major trobem a mà esquerra Casa Mossèn Pere, que acull el Centre d’Interpretació dels Hospitals de Sang de la Batalla de l’Ebre. I a mà dreta trobem el Forn de Genís, amb data de 1761. Cal destacar el gran nombre de forns que hi havia repartits pel poble i dels quals en queda constància en documents dels segles XVI i XVII. Sabem a partir d’aquests documents que es feia una gran quantitat de pa, i no només per la població, que estava en constant creixement, sinó sobretot per la gent que passava per Batea, la qual era nombrosa i havia d’afrontar llargs recorreguts.